Маслото се нарязва на тънки филийки и се смесва с пресятото брашно, яйце + 1 белтък, захарта и ванилията. От топлината на ръцете маслото се размеква и поема брашно. Получената топка тесто се загъва в домакинско фолио и се слага за 30 мин в хладилника.
Плодовете се нарязват на резенчета. Тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля върху лист хартия за печене. Отгоре се посипва 1 с.л. брашно равномерно (за да поеме отделения при печенето сок от плодовете). Плодовете се редят концентрично, като се оставя борд около 5 см от тестото, което се повдига и се оформя ръбчето на галета. Прехвърля се в тава за печене. Плодовете се поръсват с 1-2 с.л. захар. Ръбчето на галета се намазва с разбит жълтък с олио. Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност. Кората трябва да стане златиста, а плодовете - запечени.
Галет с праскови
7 Септември 2012
22295
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари