
Маслото се нарязва на тънки филийки и се смесва с пресятото брашно, яйце + 1 белтък, захарта и ванилията. От топлината на ръцете маслото се размеква и поема брашно. Получената топка тесто се загъва в домакинско фолио и се слага за 30 мин в хладилника.
Плодовете се нарязват на резенчета. Тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля върху лист хартия за печене. Отгоре се посипва 1 с.л. брашно равномерно (за да поеме отделения при печенето сок от плодовете). Плодовете се редят концентрично, като се оставя борд около 5 см от тестото, което се повдига и се оформя ръбчето на галета. Прехвърля се в тава за печене. Плодовете се поръсват с 1-2 с.л. захар. Ръбчето на галета се намазва с разбит жълтък с олио. Пече се на средна фурна на 180 градуса до готовност. Кората трябва да стане златиста, а плодовете - запечени.