Гарбюр
17 Юни 2012
6019
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 зелка
250 г зрял фасул или грах
3 моркова
3 картофа
1 кост от шунка или 120 г пушено месо
1,2 л студена вода
1 лъжица гъша мас
магданоз
мащерка
дафинов лист
черен пипер
сол
Сваряваме до полуомекване един ден предварително накиснатия фасул (грах) във водата, в която е киснал. Прибавяме нарязаното на ивици зеле, нарязаните на кръгчета картофи и моркови, костта от шунка (или пушеното месо), връзката ароматни треви, черен пипер и сваряваме до омекване. Изваждаме месото, обезкостяваме го, нарязваме на кубчета и го връщаме в супата. Картофите и зеленчуците намачкваме леко с лъжица. Посоляваме супата и прибавяме гъшата мас.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари