Гарнитура от задушено брюкселско зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Диетична кухня
Гарнитура от задушено брюкселско зеле
Гарнитура от задушено брюкселско зеле
admin
Добавена от: admin
33252
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма глава червено цвекло
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
800 г брюкселско зеле
2 с.л. зехтин за задушаването
1 глава лук, нарязана на ситно
2 с.л. запечени бадеми
1 скилидка чесън, по желание
4 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин за соса
 сол на вкус
 черен пипер на вкус

Цвеклото се обелва, залива се с вода и се слага да се свари за 20 мин. с 1 ч.л. сол. Добавят се оцетът и захарта и се вари още 10 мин. Когато изстине,  се нарязва на кубчета.
Брюкселското зеле се слага да се подвари за 4 мин. във вряща подсолена вода. Веднага се слага във вода с лед, за да не загуби свежия си цвят.
В загретия зехтин се слага да се задуши лукът. Добавят се зелето и бадемите и се разбъркват 2-3 мин. Подправят се със сол и пипер.
От чесъна, лимоновия сос и зехтина се прави заливка. Гарнитурата се подрежда, като се редуват зелето и цвеклото и се заливат със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft