домати - 750 гр. обелени и почистени от сърцевината
чушки - червени 2 бр
краставици - бр.
лук - червен 1 бр.
чесън - на скилидки
сол
ябълков оцет
доматен сок - 1 л.
черен пипер - смлян
чили - табаско, или др. пожелание
лед - кубчета 8 бр
зехтин - (extra virgin)
Доматите се нарязват на кубчета с размер 1 см. Чушките се изчистват от семето и се нарязват като доматите 1 см. Едната краставица се обелва и се нарязва на кубчета 1х1 см. Втората краставица също се нарязва на кубчета, но не се обелва. Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се пресова.
В купа се поставят нарязаните домати, чушки, краставици, лук, чесън, оцет и се оставя за 10 минути, за да могат зеленчуците да пуснат сок. Залива се с доматения сок, Табаско и леда. Посолява се и се подправя на вкус.
Поставя се в хладилник за една нощ. Супата трябва да постои минимум 4 часа и максимум 2 дена. В момента на сервирането се полива със зехтин и се поръсва с чеснови крутони.