Гевречета със свинска мас

вход през zajenata.bg
Гевречета със свинска мас
admin
Добавена от: admin
8026
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. брашно
125 гр. свинска мас
1 ч.л. масло
10 мл прясно мляко
1 яйце
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка захар
20 гр. мая

Сложете брашното в купа за месене и в средата сложете всички съставки, включително маята, която предварително сте надробили ситно с ръце. Измесете продуктите на компактно тесто. 
Тестото разтеглете на работния плот с ръце до дебелина 5 мм и с формичка за гевречета изрежете от тестото гевреци, които подредете в намазана тава. Ако не разполагате с такава формичка, просто нарежете тестото на ленти и дооформете гевречетата на ръка. 
Намажете ги с разбито яйце (или само с жълтък) и отгоре наръсете сусам и едра сол. 
Оставете 20-на минути да втасат преди печенето. Печете ги на 200 градуса 10-на минути, докато се зачервят отгоре. 
Препоръчително е да приготвите двойна доза! :)
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft