Гевречета със свинска мас
3 Юли 2014
8026
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сложете брашното в купа за месене и в средата сложете всички съставки, включително маята, която предварително сте надробили ситно с ръце. Измесете продуктите на компактно тесто.
Тестото разтеглете на работния плот с ръце до дебелина 5 мм и с формичка за гевречета изрежете от тестото гевреци, които подредете в намазана тава. Ако не разполагате с такава формичка, просто нарежете тестото на ленти и дооформете гевречетата на ръка.
Намажете ги с разбито яйце (или само с жълтък) и отгоре наръсете сусам и едра сол.
Оставете 20-на минути да втасат преди печенето. Печете ги на 200 градуса 10-на минути, докато се зачервят отгоре.
Препоръчително е да приготвите двойна доза! :)
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари