ПРОФЕСИОНАЛНА торта Тирамису - по-лесна, отколкото си мислите! Никой не може да устои на кадифения ѝ вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПРОФЕСИОНАЛНА торта Тирамису - по-лесна, отколкото си мислите! Никой не може да устои на кадифения ѝ вкус:
ПРОФЕСИОНАЛНА торта Тирамису - по-лесна, отколкото си мислите! Никой не може да устои на...
10475
ПРОФЕСИОНАЛНА торта Тирамису - по-лесна, отколкото си мислите! Никой не може да устои на кадифения ѝ вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тирамисуто е един от любимите десерти и когато опитате тази торта Тирамису , в чинията ви няма да остане и трошичка! Всички просто я обожават! Не е толкова трудно да си приготвите у дома този божествен сладкиш - ето рецептата стъпка по стъпка:

гениална торта Тирамису

Гениална торта Тирамису

Продукти:

(За форма с диаметър 18 см)

Блат:

2 белтъка

1/4 с.л. лимонов сок

50 г кристална захар

2 жълтъка

35 г обикновено брашно

10 г какао

15 мл прясно мляко

15 г олио

За крема:

4 г желатин

20 мл вода

45 г кристална захар

2 жълтъка

200 г маскарпоне

180 г бита сметана

Освен това:

4 г разтворимо кафе

40 мл гореща вода

30 мл ром

топла вода

какао

Приготвяне:

Сложете белтъците в по-голяма купа, добавете лимоновия сок и разбийте на ниска скорост.

По време на разбиване добавете захар на две порции и продължете, докато се образува полутвърд сняг (не трябва да е напълно твърд, за да не се напука блатът по време на печене).

Разбийте жълтъците в готовия сняг на ниска скорост.

белтъци с жълтъци

След това пресейте брашното и какаото на прах към яйчената смес. Използвайте бъркалка за работа.

какао с брашно

Изсипете млякото в отделна купа, добавете олиото и разбъркайте, така че двата компонента да се слеят.

Добавете малко яйчена смес и разбъркайте, след което смесете с цялата яйчена смес.

тесто за тирамису

Сложете хартия за печене на дъното на формата за кекс, изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 160°C.

Печете около 40 минути.

блат за торта

Оставете блата да изстине върху решетката и пригответе крема.

Изсипете желатина в купа, добавете топла вода и оставете да набъбне за 10-15 минути.

Изсипете захарта във втората купа, добавете жълтъците и разбийте на пяна.

След това добавете желатина.

крем с жълтъци

Разбийте с бъркалка на водна баня до гладка маса. Оставете да изстине и добавете маскарпонето.

Разбъркайте внимателно, за да смесите, без да губите обема.

крем Маскарпоне

Разбийте сметаната и я смесете с маскарпонето.

крем Тирамису

Разрежете блата наполовина и изрежете едната част с диаметър 15 см.

Залейте кафето с гореща вода и разбъркайте. Оставете да изстине и добавете ром.

Напоете блата с този разтвор. Намажете част от крема върху големия блат и го покрийте с по-малкия блат, който също сте сиропирали с кафе.

Изсипете останалата част от крема. Загладете и оставете да се охлади в хладилник.

 

сглобяване Тирамису

Когато тортата се втвърди достатъчно, извадете я от хладилника и я извадете от формата.

СЪВЕТ: Накиснете кърпа в топла вода и поставете от външната страна на формата за около 15 секунди.

След това тортата ще се отдели от формата.

торта Тирамису

Отгоре поръсете с какао и може да сервирате. Нарежете и се насладете с чаша кафе.

торта Тирамису

Пожелаваме ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft