Гениално Руло-ордьовър за 5 минути - разточи, разрежи и изпечи! Останалото е само вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гениално Руло-ордьовър за 5 минути - разточи, разрежи и изпечи! Останалото е само вкус:
Гениално Руло-ордьовър за 5 минути - разточи, разрежи и изпечи! Останалото е само вкус:
28933
Гениално Руло-ордьовър за 5 минути - разточи, разрежи и изпечи! Останалото е само вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ордьовърът е важна част от празничната вечеря и в никакъв случай не бива да го пропускаме. Някои дори го предпочитат пред обяда или вечерята. Днес имаме за вас интересна идея за оригинален ордьовър - Шарено руло , което е хем красиво, хем много апетитно! Ето как да "скриете" ордьовъра в тази красива форма:

Руло-ордьовър за 5 минути

Продукти:

600 г готово бутер тесто или обикновено тесто

120 г шунка, нарязана на тънки резени

20 г зелен лук

150 г моцарела или сирене по избор

50 г пармезан

сол, черен и червен пипер на вкус

1 яйце за мазане

Приготвяне:

Разточете тестото върху работна повърхност, след което подредете тънко нарязани листове шунка по цялата повърхност на кората (всяко парче трябва леко да застъпва предходното, за да покрие цялата повърхност). Отгоре поръсете ситно нарязан лук.

Настържете моцарелата (или сирене по избор) и я разпределете равномерно, а след това и ситно настъргания пармезан. Добавете сол, червен и черен пипер на вкус, след което внимателно навийте тестото на руло. Отрежете краищата, които обикновено остават празни, след което внимателно сгънете рулото на ринг и съединете двата отрязани края.

ордьовър в тесто

С кухненска ножица нарежете ринга на широки части от външната страна, след което леко ги разтворете с ръце. Нарязаният пръстен се прехвърля в огнеупорен съд или тава, предварително намазана с масло/маргарин отдолу и отстрани.

ордьовър в руло

руло ордьовър

Намажете рулото отгоре с разбито яйце и по желание поръсете със сусам или други семена. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути или до приятен загар. Сервирайте с подходяща салата или сос по желание.

руло ордьовър

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft