За блата:
2/3 чаша масло или кокосово масло
1 чаша какао на прах
10 яйца
1 чаша кокосово мляко
1 чаша захар (или 2 ч.л. подсладител)
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. ванилия (или кокосов екстракт)
1 чаша кокосово брашно
За кокосовата глазура:
1/4 чаша кокосово мляко
225 гр. крема сирене
1/2 чаша захар (или 1 ч.л. подсладител)
1/2 чаша кокосово масло или краве масло
1 ч.л. кокосов екстракт
1 чаша кокосови стърготини
1/2 чаша орехи, накълцани
В тиган за сос разтопете кокосовото масло (маслото) на умерена температура. Добавете какаото и разбъркайте добре. Махнете от огъня и охладете. В отделна купа разбийте яйцата, кокосовото мляко, захарта (подсладителя), солта и ванилията. Бавно прибавете какаовата смес. Добавете в тестото кокосово брашно и бъркайте, докато стане много гладко. Излейте тестото в 2 намазнени кръгли форми за торта с подвижно дъно. Изпечете на 175 градуса за 30-35 минути, или докато при тест с дървена пръчица тя излезе суха. Охладете добре (може и за 1 нощ в хладилника).
Разбийте кокосовото мляко, крема сиренето, подсладителя и маслото, докато стане гладка еднородна смес. Добавете ванилията, кокоса и ядките. С получената смес съединете тортата и покрийте добре цялата й повърхност.