Гигантска милинка със сирене и кашкавалена коричка - лесно и умопомрачително вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Гигантска милинка със сирене и кашкавалена коричка - лесно и умопомрачително вкусно
Гигантска милинка със сирене и кашкавалена коричка - лесно и умопомрачително вкусно
admin
Добавена от: admin
24456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

200 мл прясно мляко

20 гр. мая

брашно за средно твърдо тесто (около 500-600 гр.)

Допълнително:

200 гр. сирене

1 яйце

100 гр. масло

2 супени лъжици брашно

60-70 гр. кашкавал
 


1. В един малък съд се поставя маята, добавят се хладкото мляко, 1 голяма супена лъжица брашно и захарта, след което маята се оставя да се активира.

2. В друг по-голям съд се пресява брашното и се добавят солта и активираната мая.

3. Замесва се тесто, което се разделя на малки топченца.

4. Тавичката, в която ще се пече милинката, се маже с масло и се поръсва с малко брашно.

5. Топчетата от тесто се нареждат на разстояние в тавата.

6. Половината от сиренето се натрошава между топките тесто.

7. Милинката се оставя на топло да втасва 50-60 минути.

8. Яйцето се разбива, добавя се останалото сирене, разтопеното и охладено масло, брашното, след което сместа се разбива до хомогенност.

9. Сместа с яйце се излива равномерно върху тестото.

10. Милинката се пече на 230 градуса до зачервяване, като преди края на печенето по желание желание се поръсва с настърган кашкавал.

гигантска милинка със сирене
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft