Сред вариантите за главоболие мигрената е на едно от първите места. Това гадно заболяване се среща при всеки 5-ти човек на планетата. За съжаление факторите за неговото възникване не са напълно установени.
Лекарите отбелязват, че мигрената може да се появи в резултат на честа умора, интензивна умствена дейност, стрес, както и поради наследственост и хормонални нарушения.
Храненето е пряко свързано с появата на мигренозни пристъпи. Доказано е, че липсата на някои витамини причинява главоболие 4 пъти по-често. Ето списък на това, което трябва да ядете, за да се почувствате 100%.
Фолиева киселина и витамин В12
Първоначално тялото без тези елементи изпитва малък стрес. Лицето става раздразнително и разсеяно. Продължителният дефицит на вещества води до по-сериозни последици. Можете да получите достатъчно фолиева киселина от броколи, спанак, аспержи, тиква, цвекло и авокадо. А витамин В12 се намира в пилешките яйца.
Мед и желязо
Жените често страдат от липса на тези елементи. Те имат главоболие, депресия и понижено кръвно налягане. За да попълните мед в тялото, трябва да ядете боб, ядки и козе сирене. Но желязото се намира в морските водорасли, сусамовите семена, семената, черния дроб и зелените.
Витамин В6
За да намалите главоболието и гаденето, трябва да ядете лесно смилаема храна. Също така ефективно помага използването на витамин В6. Той присъства в зърнени храни, пресни зеленчуци, черен дроб и боб.
Витамин D
Установено е, че хората с ниски нива на витамин D имат 20% по-често главоболие. Затова яжте повече морски дарове, яйца, боб и млечни продукти. И ходете по-често на чист въздух.