Гладък, фин и кадифен на вкус: Най-добрата рецепта за Крем карамел на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гладък, фин и кадифен на вкус: Най-добрата рецепта за Крем карамел на фурна
Гладък, фин и кадифен на вкус: Най-добрата рецепта за Крем карамел на фурна
4333
Източник: За Жената
Гладък, фин и кадифен на вкус: Най-добрата рецепта за Крем карамел на фурна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Крем карамел - кой не обича наситения му и разтапящ душата вкус? Ако обаче не ви се занимава с пълнене на формички и печене на водна баня, то ние имаме за вас най-добрата рецепта за крем карамел ! Става точно толкова кадифен и фин на вкус, колкото винаги сте си мечтали! Ето необходимите продукти за гладък и нежен кремообразен десерт, който се топи в устата:

Най-добрата рецепта за Крем карамел на фурна

Продукти:

  • 8 яйца
  • 1 литър прясно мляко
  • 1 чаша захар догоре (чаша от 100 или 250 мл)
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 10 с. л.
захар за карамела

Приготвяне:

Първо разбивам яйцата със захарта до сгъстяване (5-10 мин.), след което разтопявам захарта в сух тиган, докато стане на карамел.

Кипвам млякото и когато е почти готово, наливам топло мляко в разбитите яйца да се затоплят, след което при непрекъснато бъркане изсипвам цялата смес, добавям ванилията и изсипвам в тавичката върху карамела.

Слагам тавата върху друг по-голям съд, напълнен до половина със студена вода и пека във фурната на 160 градуса за около 1 час. След това се оставя да изстине и да стегне.

изпечен крем карамел

Снимка: youtube

кадифен крем карамел

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

крем карамел в тава

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft