Крем карамел - кой не обича наситения му и разтапящ душата вкус? Ако обаче не ви се занимава с пълнене на формички и печене на водна баня, то ние имаме за вас най-добрата рецепта за крем карамел ! Става точно толкова кадифен и фин на вкус, колкото винаги сте си мечтали! Ето необходимите продукти за гладък и нежен кремообразен десерт, който се топи в устата:
Най-добрата рецепта за Крем карамел на фурна
Продукти:
- 8 яйца
- 1 литър прясно мляко
- 1 чаша захар догоре (чаша от 100 или 250 мл)
- 2 пакетчета ванилова захар
- 10 с. л.
Приготвяне:
Първо разбивам яйцата със захарта до сгъстяване (5-10 мин.), след което разтопявам захарта в сух тиган, докато стане на карамел.
Кипвам млякото и когато е почти готово, наливам топло мляко в разбитите яйца да се затоплят, след което при непрекъснато бъркане изсипвам цялата смес, добавям ванилията и изсипвам в тавичката върху карамела.
Слагам тавата върху друг по-голям съд, напълнен до половина със студена вода и пека във фурната на 160 градуса за около 1 час. След това се оставя да изстине и да стегне.
Снимка: youtube
Снимка: youtube
Да ви е сладко!
Снимка: youtube