Ето необходимите продукти за тавичка с падащо дъно размер 26 см: 400 гр качествена извара, 200 мл животинска сметана, 5 яйца, 7 супени лъжици пудра захар, 1 супена лъжица натурално нишесте, кората на 1 лимон, ванилия, 300 гр. бисквити по избор (аз сложих бисквити с масло), 50 гр ядки (имах орехи), 125 гр краве масло, щипка сол, плодове по избор (моите касис, френско грозде, ягоди и къпини.
Продуктите извара, сметана и яйца трябва да са със стайна температура.
основа за чийзкейк
Приготвяне на вкусния чийзкейк: смелете в блендер бисквитите и ядките.
Формата за печене увийте в алуминиево фолио отдолу и отстрани. Изпечете бисквитената платка за 10 минути на 160 градуса. В това време направете сместа за чийзкейка. Разбийте до гладкост изварата с 7 лъжици пудра захар. Добавете яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване, след това сметаната, ванилията, ситно настърганата лимонова кора и нишестето. Тази смес излейте върху бисквитената подложка и върнете във фурната.
Печете 50-55 минути на средната скара на същата температура от 160 градуса с вентилатор. По време на печенето на вашият чийзкейк не отваряйте фурната. След изтичане на времето за изпичане открехнете вратата на фурната 5-6 см и оставете чийзкейка във фурната още 10 минути.
Това ще предотврати напукването. Докато изстине чийзкейк, пригответе плодовете, с които ще го гарнирате. Аз използвах 200 мл. животинска сметана разбита с 1 супена лъжица захар и както по-нагоре в рецептата писах ягоди, къпини, касис и френско грозде. Може да го направите с праскови, кайсии или както ви хрумне. Препоръчвам ви да направите този вкусен чийзкейк без повод и за повод, тъй като освен, че е вкусен е и много ефектен.