За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Глезени пилешки хапки в орехов сос и мед - няма да им устоите (рецепта с видео)
Глезени пилешки хапки в орехов сос и мед - няма да им устоите (рецепта с видео)
22 Януари 2016
18452
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
50 гр. орехи
1 супена лъжица сусам
пилешка пържола
сол, черен пипер и бял пипер
30 гр. масло
1 супена лъжица брашно
230 мл прясно мляко
1 супена лъжица мед
малко сметана за готвене
Стъпка 1: В малък тиган сложете орехите и сусама да се запекат.
Стъпка 2: Нарежете пилешкото на кубчета, запържете го в загрятото масло и подправете. Извадете настрана и оставете да се охлади.
Стъпка 3: В блендер смелете орехите и сусама.
Стъпка 4: В тигана от месото добавете олиото, брашното и смлените ядки и сусам. добавете млякото и разбъркайте, докато получите сос, който прилича на Бешамел. Добавете сметаната за готвене, меда, солта и пилешкото месо. Оставете да се загрее до кипене, след което дръпнете от огъня.
Стъпка 5: Сервирайте!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари