Прибирате се вечер капнали от умора, а вкъщи няма нищо за ядене. Сценарият е познат, нали? Отваряте хладилника и обикновено спретвате нещо набързо, като омлет или пържени яйца, например.
Бързо пиле на тиган за 20 минути
Продукти:
- пиле - 1,5 кг
- сол, черен пипер - на вкус
- подправка за пиле - 1 супена лъжица
- олио за пържене + 2 супени лъжици. за маринатата
- лук - 2 глави
- заквасена сметана - 150 мл
- пикантна подправка - на вкус
- вода - 50 мл
- чесън - 2 скилидки
- зелени подправки на вкус
Приготвяне:
Измийте добре пилето, нарежете го на порции (ако не ползвате готови бутчета), след което го подсушете и мариновайте: натъркайте го добре със сол, черен пипер и подправка за пилешко, след което сложете малко олио на ръцете си и втрийте добре всичко това в пилето от двете страни. Загрейте олио за пържете в дълбок тиган и изпържете порциите пилешко до зачервяване от двете страни. Извадете пилето в чиния.
В останалата мазнина задушете лука до омекване и до златисто, след това добавете вътре заквасената сметана, водата и разбъркайте добре до хомогенност. Подправете на вкус, след което сложете вътре порциите пилешко. Покрийте тигана с капак и гответе месото, докато омекне, а сосчето леко се сгъсти. По средата на готвенето поръсете с нарязан чесън, а накрая - с пресни подправки.
Поднесете пилето, залято с ароматния сметанов сос.Jemchyjinka.ru Източник: https://jemchyjinka.ru/2019/02/12/samoe-vkusOE-blyudo-iz-kuritsy/?fbclid=IwAR3a_Bi5OhKfjKUS3fR6OOAYJm_tFwRGoP9GIWyVJcAm.