Гнезда от мляно месо

24 Февруари 2014
76097
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр мляно месо/кайма
1 морков
1 глава кромид лук
1 яйце
1 филийка хляб
2 с.л. зехтин
6 пъдпъдъчи яйца
Кромидът се нарязва ситно. Морковът се настъргва също на ситно. Филийката хляб се накисва в малко вода, след което се изстисква добре. В каймата се добавят кромидът, морковът, хлябът, 1 яйце и подправките. Хаймата се омесва хубаво и се оформят големи топчици. Всяка топка се разплесква, след това в средата й се оформя вдлъбнатина. Във всяка вдлъбнатина се счуква по едно пъдпъдъче яйце.
От това количество кайма излизат 6 гнезда.
Подреждат се в тавичка, облепена с хартия за печене, и се пекат на 180 градуса около 45 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари