1 кг. говеждо месо, нарязано на кубчета около 2,5 см.
2 с.л. олио
1 1/2 чаши вода
2 чаши говежди бульон
1/4 чаша нарязан магданоз
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
1 консерва нарязани домати, без сол
1 глава лук, разрязана
2 с.л. сусамово семе
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. смлян кимион
2 средни тиквички, нарязани (около 500 гр.)
3 малки червени картофа, нарязани на четвъртинки
2 кочана млечна царевица, нарязана на колелца около 2-3 см.
В голямо глинено гърне запържете месото на 2 порции. Върнете цялото месо в съда и добавете 1 1/2 чаши вода и 1 1/2 чаши от бульона, магданоза, солта и черния пипер. Похлупете и варете на бавен огън около час и половина.
В блендер сложете 1/2 чаша от бульона, доматите (неотцедени), лука, сусама, чесъна, червения пипер и кимиона. Смелете всичко до гладка маса. Прибавете към говеждото, заедно с тиквичките, картофите и царевицата. Похлупете отново и варете още 25-30 минути, докато месото омекне достатъчно, а зеленчуците се сварят. Поднесете с нарязания магданоз!