500 г говеждо месо от задната част без кости
20 г сланина
50 г мас
2 домата
2 зелени чушки
2 лъжици доматено пюре
парченце стерилизирана краставичка
1 глава лук
40 г брашно
червен пипер
черен пипер
сол
20 г масло
Шпековаме месото с парченца сланина, посоляваме, поръсваме с черен пипер и го оставяме да престои един час. Изпържваме ситно нарязания лук в маста, прибавяме месото и го изпържваме. Наливаме малко вода, прибавяме доматеното пюре и задушаваме под похлупак до омекване. При задушаването от време на време обръщаме месото и доливаме вода. Нарязваме на ивички краставичката, доматите и чушките, изпържваме ги в масло, прибавяме ги към почти омекналото месо едновременно с червения пипер и леко запичаме ястието във фурна без похлупак. Поднасяме месото нарязано, гарнирано със зеленчуците и запечени картофи (или варен ориз).