Хората не трябва да купуват печени на грил пилета , престояли дълго в топлата витрина, предупреждават от Българската агенция по храните. Годността на пилето на грил трае от 4 до 6 часа, след това не става за консумация, ако не се държи в хладилник.
Това е записано в технологичната на документация на търговците, които предлагат тези продукти на потребителите, пише "Телеграф".
Според изискванията пилешкото е необходимо да се пази във витрина при 63 грасдуса по Целзий. Ако тази температура е по-ниска има опасност от разваляне на продукта.
Кюфтетата и кебапчетата имат по-малък срок на годност, тъй като каймата се разваля по-бързо. При зеленчуците този процес е по-бавен.
Проверки показват, че нерядко се предлагат печени пилета, на които срокът на годност изтича на следващия ден. Но това не е незаконно.
При предлагането на сготвени храни трябва на всеки час в дневник да се записва температурата на храната.
Според изискванията пилешкото е необходимо да се пази във витрина при 63 грасдуса по Целзий. Ако тази температура е по-ниска има опасност от разваляне на продукта.
Кюфтетата и кебапчетата имат по-малък срок на годност, тъй като каймата се разваля по-бързо. При зеленчуците този процес е по-бавен.
Проверки показват, че нерядко се предлагат печени пилета, на които срокът на годност изтича на следващия ден. Но това не е незаконно.
При предлагането на сготвени храни трябва на всеки час в дневник да се записва температурата на храната.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари