За основата:
1 кг тиква
50 гр. маргарин
1 чаена чаша захар
500 мл прясно мляко
2 яйца
30 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка канела
За поръсване:
по ваш избор - пудра захар, смесена с канела и малко мед, малко кафява захар
1. Обелете тиквата, нарежете я на кубчета, сложете я в тенджера и залейте с вода, колкото дъното на тенджерата да се покрие. Добавете маргарина и половината от захарта, и поставете на тих огън да се вари или задушава около 15 мин.
2. Прехвърлете тиквата в похдодяща тавичка или форма, поставете във фурната да се запече още 15 мин.
3. Докато тиквата се пече, разбийте с миксер яйцата с останалата захар. В получената смес добавете млякото и брашното, в което сте смесили канелата.
4. Извадете тавата от фурната, залейте с приготвената яйчена смес и върнете във фурната да се допече.
5. Изчакайте да се охлади, поръсете с пудра захар и канела, а над тях поръсете малко мед и кафява захар.
ЗАБЕЛЕЖКА:
1 чаша = 200 мл