Гола баница със зеле и кайма - който не е опитал, много е изгубил! Феноменален вкус и чуден аромат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гола баница със зеле и кайма - който не е опитал, много е изгубил! Феноменален вкус и чуден аромат:
Гола баница със зеле и кайма - който не е опитал, много е изгубил! Феноменален вкус и чуден аромат:
16300
Гола баница със зеле и кайма - който не е опитал, много е изгубил! Феноменален вкус и чуден аромат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено използваме зелето за приготвяне на сарми или в съчетание с различни меса. Но днес ще ви представим една феноменална гола баница със зеле и кайма , която ще ви изненада с вкус.

Начинът на подреждане, подобно на наложена баница, печели на това вкусно ястие името "гола баница". Всъщност повече напомня запеканка, но както и да го наречете, все е еднакво вкусно! Ето и как се приготвя прекрасната зелева запеканка :

Гола баница със зеле и кайма

Продукти:

1 кг зеле

800 гр.мляно месо

500 гр.картофи

3 глави лук

5 яйца

120 мл прясно мляко

200 гр.заквасена сметана

сол

черен пипер

Приготвяне:

1. Първо махнете най-горните листа на зелката и ги сложете в тенджера с вода. Щом водата заври, сложете вътре цялото зеле и изчакайте, докато листата започнат да се разделят. Варете листата за още 2 минути, след което можете да ги извадите и да ги охладите.

варено зеле

2. След това изрежете твърдите части на зелевите листа. Обелете и нарежете лука, и го запържете, докато стане прозрачен.

задушен лук

3. След това добавете каймата към лука и оставете да се задушат на слаб огън.

задушена кайма

4. Обелете и настържете картофите на едро ренде, добавете ги към каймата, посолете и добавете черен пипер – плънката е готова, остава само да смесите всичко.

настъргани картофи

5. В отделна купа разбийте яйцата с прясното мляко.

яйца с мляко

6. Сложете зелеви листа на дъното в тавичка за печене, отгоре разпределете половината плънка и залейте със сместа от мляко и яйца. Направете втори слой в същата последователност и покрийте всичко със зелеви листа.

Накрая сложете ястието в загрята фурна на 180 градуса, намажете запеканка със заквасена сметана и я сложете да се пече за 40 минути.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft