Голям бум на раковите заболявания- заради ГМО!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Голям бум на раковите заболявания- заради ГМО!
14203
Снимков материал: pixabay.com
Голям бум на раковите заболявания- заради ГМО!

100 хиляди тона генномодифицирана соя изяждат българите за една година. Тя се внася за нуждите на хранителната промишленост у нас.

По този начин за 12 месеца българите консумират 100 000 тона ГМО под формата на вафли, салами, кайма, кренвирши и на-различни други продукти. Вредната соя се прави в специални лабораторни условия, а често пъти се използва и за храна на животни.

Едни от последните данни в областта доказват, че разрешителни за употреба на ГМО се издават на компаниите след много кратка оценка на ефекта върху здравето - само 90 дни. Експертите са убедени, че тестовете на генномодифицирани храни е необходимо да се правят поне на всеки две години. Данните на учените сочат, че изкуствено създадената храна е много токсична.

Официално българите консумират генномодифицирани продукти от 2007 г. насам. Това е една от причините през последните 5 години у нас да има бум на раковите заболявания , диабета, на заболяванията с имунна недостатъчност, на алергиите, безплодието, устойчивостта на болестите към антибиотици и т. н.

Генномодифицирана съставка има в колбасите, в шоколада с лецитин от геннопроменени соеви зърна, във витамините „Центрум" , в разтворимите супи има нишесте ГМО , в захарната тръстика и цвекло, а оттам в захарта и в много сладкиши. Но генномодифицираните соя и царевица днес са най-големите отрови, които ядем. Пуканките и царевичното брашно - също.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft