Голям пропуск от моя страна, че не съм правила тази баница поне от 2 години! Но сега отново е хит вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Голям пропуск от моя страна, че не съм правила тази баница поне от 2 години! Но сега отново е хит вкъщи
Голям пропуск от моя страна, че не съм правила тази баница поне от 2 години! Но сега отново е хит...
13655
Голям пропуск от моя страна, че не съм правила тази баница поне от 2 години! Но сега отново е хит вкъщи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

150 грама едро смлени бадеми
30 грама пудра захар
1/4 чаена лъжичка канела на прах
1 жълтък
5 грама ванилия
1 чаена лъжичка розова вода
50 грама разтопено масло
100 грама настърган черен шоколад
250-300 грама кори за баница
допълнително масло за намазване
мед, шамфъстъци, пудра захар за украса

Начин на приготвяне:

В купа смесете бадемите, захарта, канелата, ванилията, шоколада и добавете розовата вода. Разбъркайте и разстелете корите.

Намажете всяка с разтопено масло и подредете една върху друга.

Намаслете кръгла тава, разпределете плънката върху единия край на корите и завийте на руло.

Свийте го във формата на охлюв и сложете в съда. Глазирайте повърхността на баницата с масло и разбит жълтък, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 10-15 минути. След готовност поръсете с пудра захар и гарнирайте с шамфъстъци и мед. Разрежете и поднесете.

Да ви е сладко!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft