Горещ тиган: вкусова експлозия от слънчева Гърция. Разпалва небцето и гали коремчето:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Горещ тиган: вкусова експлозия от слънчева Гърция. Разпалва небцето и гали коремчето:
Горещ тиган: вкусова експлозия от слънчева Гърция. Разпалва небцето и гали коремчето:
9106
Горещ тиган: вкусова експлозия от слънчева Гърция. Разпалва небцето и гали коремчето:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Името на това ястие е " горещ тиган ". Звучи малко странно, но тази вкусотия можете да похапнете на много места в Солун, Кавала и други крайбрежни гръцки градове. Бързо, апетитно, вкусно и безумно ароматно! Местните хора го поднасят директно в тигана, оттам идва и името на ястието.

Гръцките готвачи не жалят  ароматните билки : от няколко метра ще усетите спиращия дъха аромат на мащерка. Ако това е прекалено много за вас, намалете количеството или направете букет от мащерка, майорана и розмарин, ако желаете. Смелете карамфила и черния пипер за повече вкус непосредствено преди готвенето. 

В идеалния случай ястието се приготвя в дебел чугунен тиган . Ако нямате такъв, използвайте керамичен или друг съд, но с дебели стени. Ароматно и сочно, това ястие буквално разпалва небцето от вкусове:

горещ тиган със свинско

Горещ тиган

Продукти:

600 гр.свинско месо

2 глави лук

2 дафинови листа

100 мл бяло сухо вино

700 гр.картофи

3 с.л.зехтин

2,5 ч.л.мащерка

1 връзка магданоз

2 цветчета карамфил

черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета и сварете до полуготовност в солена вода.
След това ги отцедете.
  • Лука нарежете на големи кубчета, леко запържете в зехтина. Добавете нарязаното на малки парченца месо. Поръсете го със смлян карамфил, черен пипер, сол, разбъркайте добре. Гответе на умерен огън 5-7 минути.
  • Изсипете виното в ястието, добавете дафиновите листа и гответе още 5 минути.
  • Добавете картофите, разбъркайте внимателно, поръсете с мащерка и нарязан пресен магданоз. Дръжте ястието на огъня за още 2 минути, след което сервирайте веднага.
  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft