4 с. л. захар
олио/зехтин
800 мл прясно мляко
1 щипка ванилия
3 с. л. какао на прах
100 г натурален шоколад
100 мл течна сметана
1 с. л. пудра захар
4 с. л. кокосов ликьор (по желание)
Захарта се сипва в тенджерка и се загрява на слаб котлон.
Бърка се непрекъснато до получаването на златист карамел, който се изсипва върху намазнено с олио алуминиево фолио.
Оставя се да изстине, след което се натрошава на малки парченца.
В тенджерка се смесват млякото, ванилията и какаото.
Поставя се върху котлона и докато се загрява, при непрекъснато бъркане, се прибавя начупеният шоколад.
Бърка се, докато се разтвори.
Сваля се от котлона и се разпределя в чаши.
Сметаната се разбива с пудрата захар.
Прибавя се ликьорът и се разпределя по чашите.
Отгоре се посипва с натрошения карамел.
Горещият шоколад с карамел се поднася веднага.