За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Горещи шоколадови кексчета с течна сърцевина - изумително вкусни и лесни!
Горещи шоколадови кексчета с течна сърцевина - изумително вкусни и лесни!
28 Април 2015
34627
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтопете в микровълновата шоколада (може да е и черен шоклад с ядки) с маслото.
Леко разбийте яйцето със захарта. Добавете брашното и разбъркайте.
Излейте шоколада в яйчената смес и разбъркайте старателно. По желание добавете ванилия, коняк, ром, бренди - 1-2 с.л.
Намажете с малко масло 2 форми за кексчета (може и чаени чашки), разпределете вътре тестото.
Изпечете във фурната при температура 160 градуса около 12-15 минути или 5 минути след като тестото започне да се надига (иначе няма да е течна сърцевината).
При поднасянето обърнете върху десертна чиния. Може да ги поднесете с ягоди, пудра захар или топка сладолед.
Приятен апетит!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари