24 Ноември 2013
14372
Снимков материал: pixabay.com
Горчицата обикновено се приготвя, чрез варене на синапено семе , с добавка оцет и други подправки. Древните гърци и римляни са използвали синапените семена за медицински цели.
Семената от синап са много богати на ензими. Те дават на горчицата външният й вид и много проучвания показват, че благоприятно влияят върху намаляването на броя на раковите клетки при болни организми.
Особено важен е техния принос срещу рак на стомашно-чревния тракт и дебелото черво .
Горчицата е отличен източник на селен, който също има противоракови свойства .
Целите синапени зърна могат да се пекат, или да се задушават в горещо масло с пресни листенца от къри, така както се приготвят в Индия.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари