Гостите не спират да прииждат, откакто научих тази рецепта! Не патладжан, а чудо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гостите не спират да прииждат, откакто научих тази рецепта! Не патладжан, а чудо:
Гостите не спират да прииждат, откакто научих тази рецепта! Не патладжан, а чудо:
3216
Източник: За Жената
Гостите не спират да прииждат, откакто научих тази рецепта! Не патладжан, а чудо:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Много хора не обичат патладжани, но това е само защото не умеят да ги приготвят както трябва! И аз самата не ги готвех често, докато не научих тази фантастична рецепта за Пълнени патладжанени бомбички с кайма . Сега не само ги готвя през ден за семейството, но често ми идват гости, само и само да опитат моя специалитет.

По-вкусно ястие наистина не сме яли! Ето необходимите продукти:

Пълнени патладжанени бомбички с кайма

Продукти:

  • 4 патладжана
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г кайма
  • подправки: сол, черен пипер, горчица на прах, кориандър, червен пипер
  • 1 супена лъжица майонеза (вместо яйце)

И още:

  • 200 мл олио за пържене
  • 1 ч.л. сол, за да не пръска олиото

За тавата за печене:

  • 8 домата
  • 2 супени лъжици горещ кетчуп
  • зелени подправки на вкус
  • 150-200 мл вода

Приготвяне:

1. Отрежете краищата на патладжаните, след което ги разполовете. Откъм по-тесния край разрежете всяко парче на осмини, но не докрай (за да може да се отвори като цвете, но да не се разпада).

цвете патладжан

Снимка: YouTube

2. Настържете лука и чесъна и ги добавете към каймата. Овкусете и добавете лъжица майонеза (за свързване на месото, за да не се разпадне). Изравнете добре.

3. Нарязаните патладжани се пълнят с месото и се подреждат настрани.

пълнени патладжани с кайма

Снимка: YouTube

патладжани с кайма

Снимка: YouTube

4. В по-дълбок съд (без пластмасови части) загрейте олио на умерена температура и добавете една чаена лъжичка сол. Запържете патладжаните, като разреза е пълен с месо трябва да е обърнат надолу, до златисто кафяво. Едва след това ги обърнете на другата страна.

патладжани на тиган

Снимка: YouTube

5. Когато се изпържат и от другата страна, отделете ги настрани, излейте олиото, в което са пържени, избършете съда и върнете патладжаните.

пълнени пържени патладжани

Снимка: YouTube

6. Между тях се подреждат разрязани от горната страна домати ("+").

патладжани с домати в тенджера

Снимка: YouTube

В отделна купа разтваряме кетчупа с вода, добавяме ситно нарязания магданоз и изсипваме тази течност в тенджерата.

заливка патладжани

Снимка: YouTube

7. Печете в загрята фурна на 180 градуса за половин час.

пълнени патладжанени бомбички

Снимка: YouTube

Поднесете патладжанените "бомбички" заедно с печените домати и сос по желание.

патладжанени бомбички със сос

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft