Гостите само за тях говореха: 2 чаши ориз, 4 яйца и става топ мезе за празничната трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гостите само за тях говореха: 2 чаши ориз, 4 яйца и става топ мезе за празничната трапеза
Гостите само за тях говореха: 2 чаши ориз, 4 яйца и става топ мезе за празничната трапеза
104174
Гостите само за тях говореха: 2 чаши ориз, 4 яйца и става топ мезе за празничната трапеза
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чудесна рецепта, с която може да замените втръсналите ви до болка салати на празничната трапеза. Оризовите топчета , пълни с кашкавал и панирани в яйца са топ мезе за всеки празник.

Напомнят донякъде крокети, но са много по-оригинални и необичайни на вкус. От продукти, които със сигурност вече имате в хладилника си, може да си приготвите ново и апетитно предястие, с което ще оберете овациите на роднини и приятели:

Оризови топчета с моцарела

Продукти:

  • 2 чаши ориз (сварен)
  • 4 яйца (2+2 за пържене)
  • сол и черен пипер на вкус
  • магданоз на вкус
  • 150 грама настъргана моцарела/сирене
  • по желание 1-2 шепи настърган салам/колбас/пеперони или шунка
  • 3 пълни лъжици пълнозърнесто брашно
  • 1/2 супена лъжица бакпулвер
  • галета за паниране

Приготвяне:

Свареният ориз се слага в купа, подправя се със сол и черен пипер на вкус, 2-3 яйца и наситнен магданоз. Разбъркайте добре до гладкост.

Количеството на яйцата зависи от големината им, а когато се добавят всички съставки трябва да се получи компактна смес, която лесно се оформя с ръце.

Добавете настърганата моцарела/сирене, настърганото месо, брашното и накрая бакпулвера. Този път бъркайте/месете с ръце, докато получите по-твърдо тесто.

Загребвайте с лъжица от тестото и с мокри ръце оформете топчета. По желание сплескайте топката в дланта си, поставете малко кубче сирене (или кашкавал), затворете и оформете отново на топка.

Или просто направете малки топчета от сместа, оваляйте ги в брашно, после в разбити яйца и накрая в галета. Изпържете ги в сгорещена мазнина до златисто и ги отцедете върху хартиени кърпи.

оризови топчета с моцарела

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft