Готварски уроци: как да направим бутер тесто като купешкото (рецепта в снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Готварски уроци: как да направим бутер тесто като купешкото (рецепта в снимки)
Готварски уроци: как да направим бутер тесто като купешкото (рецепта в снимки)
admin
Добавена от: admin
27574
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг по-меко брашно

1 кг маргарин

600 мл студена вода

1-2 супени лъжици оцет

сол на вкус + брашно за маргарина и месенето

Сигурно се питате как се приготвя професионално бутер тестото от магазина? Ето я рецептата, която се учи в кулинарните училища:

1. Объркайте във водата солта и оцета. Пресейте брашното и прибавяйки горната течност омесете меко тесто. Добре омесеното тесто поръсете с брашно и го оставете да почива на маса, покрито с кърпа.

2. Нарежете маргарина на кубчета, омесете го с малко брашно, оформете го на тънък куб и го оставете в хладилник.

3. Върху хубаво набрашнен плот разтеглете топката тесто на четирите страни (като знака "плюс" с дебела среда). В средата поставете охладения маргарин и сгънете отгоре четирите краища.

бутер тесто

4. Разточете тестото на голям тънък правоъгълник.

Сега започнете да сгъвате по следния начин:

- на три слоя: вземете лявата страна на правоъгълника и я сгънете малко по-далеч от средата, а след това прехлупете и дясната страна отгоре.

Оставете тестото да почине малко в хладилник.

бутер тесто 1

5. Повторно разточете на правоъгълник.

Сега сгънете по следния начин:

- на четири слоя: лявата страна сгънете до средата на тестото, дясната страна също до средата, след което прихлупете двете страни на тестото в сгъвката между тях.

Оставете го да почине малко в хладилник.

6. Отново разточете на правоъгълник и повторете сгъването на три слоя.

7. Оставете тестото малко да постои на студено, след това го развийте и използвайте веднага или го нарежете на 4 части и замразете за по-късно.

От това количество се получават 4 порции по 2 големи кори.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft