Готварски уроци: Как да направим обикновено пандишпаново руло с мармалад?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Готварски уроци: Как да направим обикновено пандишпаново руло с мармалад?
Готварски уроци: Как да направим обикновено пандишпаново руло с мармалад?
admin
Добавена от: admin
145181
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
5 яйца
15 супени лъжици захар
1 ванилия
15 супени лъжици вряла вода
15 лъжици пресято брашно
1 бакпулвер
За плънката:
мармалад на вкус - от сливи, кайсии, ягоди и пр.

Ето една рецепта от бабината кухня. Изпитана през годините и любима на цели поколения. Приготвя се много бързо и лесно.

Разбиват се яйцата с постепенно се добавят захарта и ванилията. 
Малко по малко се добавя и врялата вода, като се разбива на най-силната степен на миксера. 
След това се прибавя брашното, смесено с бакпулвера (на няколко порции) и се бие на ниска скорост до хомогенна смес.

Сместа се излива в тава върху хартия за печене и се пече на 180 градуса около 20 мин. в предварително загрята фурна.

Топлият блат се завива на руло във влажна кърпа.

Щом се охлади, се развива, намазва се с мармалад и отново се завива.

Увива се в найлоново фолио и слага на студено (в хладилника или на терасата за 2-3 часа) да стегне, след което се нарязва.

По желание може да се поръси и с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft