Ето една рецепта от бабината кухня. Изпитана през годините и любима на цели поколения. Приготвя се много бързо и лесно.
Разбиват се яйцата с постепенно се добавят захарта и ванилията.
Малко по малко се добавя и врялата вода, като се разбива на най-силната степен на миксера.
След това се прибавя брашното, смесено с бакпулвера (на няколко порции) и се бие на ниска скорост до хомогенна смес.
Сместа се излива в тава върху хартия за печене и се пече на 180 градуса около 20 мин. в предварително загрята фурна.
Топлият блат се завива на руло във влажна кърпа.
Щом се охлади, се развива, намазва се с мармалад и отново се завива.
Увива се в найлоново фолио и слага на студено (в хладилника или на терасата за 2-3 часа) да стегне, след което се нарязва.
По желание може да се поръси и с пудра захар.