1. Обелете и настържете тиквичките на ситната страна на рендето. Посолете и ги оставете 15-тина минути да си пуснат течността. След това ги отцедете хубаво и ги поставете в дълбок съд. Нарежете ситно чесъна или го счукайте, след което го добавете към тиквичката. Прибавете яйцето, хубаво разбъркайте и в зависимост от това колко е течна сместа, добавете и брашно. Тиквичките трябва да бъдат хубаво изстискани, за да няма излишна течност, така че да няма нужда от прекалено много брашно и кюфтетата да не станат тестени. В сместа се добавят и 1-2 супени лъжици олио.
2. Следващата стъпка е по избор: можете веднага да ги изпържите или да добавите още съставки или подправки по желание (например натрошено сирене или кашкавал, сварен картоф. Омесете хубаво да се съединят съставките и след това с помощта на лъжица оформете кюфтета и ги изпържете хубаво в загрято олио.
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Готварски уроци: Как лесно и бързо да си направим кюфтета от тиквички?
Готварски уроци: Как лесно и бързо да си направим кюфтета от тиквички?
16 Април 2016
158988
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари