
1. Обелете и настържете тиквичките на ситната страна на рендето. Посолете и ги оставете 15-тина минути да си пуснат течността. След това ги отцедете хубаво и ги поставете в дълбок съд. Нарежете ситно чесъна или го счукайте, след което го добавете към тиквичката. Прибавете яйцето, хубаво разбъркайте и в зависимост от това колко е течна сместа, добавете и брашно. Тиквичките трябва да бъдат хубаво изстискани, за да няма излишна течност, така че да няма нужда от прекалено много брашно и кюфтетата да не станат тестени. В сместа се добавят и 1-2 супени лъжици олио.
2. Следващата стъпка е по избор: можете веднага да ги изпържите или да добавите още съставки или подправки по желание (например натрошено сирене или кашкавал, сварен картоф. Омесете хубаво да се съединят съставките и след това с помощта на лъжица оформете кюфтета и ги изпържете хубаво в загрято олио.