За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Готварски уроци: Как сами за броени минути да си направим идеалният блат за всяка торта
Готварски уроци: Как сами за броени минути да си направим идеалният блат за всяка торта
1 Февруари 2016
130435
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Най-лесният и сполучлив блат за всички видове торти - богат на вкус и консистенция, мек и сочен.
Разбийте яйцата на пухкава пяна, добавете 5 супени лъжици вода и продължете да биете с миксера. Бавно добавете захарта с постоянно бъркане. Изгасете миксера. Добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера, и объркайте на ръка, докато сместа стане еднородна.
Разпределете сместа във форма за печене, покрита с хартия за печене. Фурната трябва да се загрее предварително на 180 градуса. Сложете вътре формата и печете за около 25 минути. Щом блатът се охлади, може да го разрежете на две или три части - така ще получите 2-3 блата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари