1 кг. кисело мляко
350 гр. кисели краставички
1-2 скилидки чесън
50 гр. орехи
1/2 връзка копър
1 ч.л. сол
30 мл. зехтин или олио
След като прочетете колко е лесно, никога вече няма да си я купувате готова!
1. Киселото мляко се поставя в марля и цедка, и се оставя в хладилник за 24 часа, за да се получи цедено кисело мляко. По-бърз начин е млякото да се сложи в по-дебела памучна кърпа и да се усуче в нея, за да се отцеди част от водата-суроватка, след което да се остави за няколко часа в хладилника да се доизцеди.
2. Киселите краставички се нарязват на ситно.
3. Орехите са нарязват или смилат на не много ситно.
4. Чесънът се обелва и настъргва, а копърът се нарязва ситно.
5. Всички съставки се поставят в купа и се объркват добре.