1 опаковка замразен грах
1 домат (или 100 мл доматено пюре)
1 морков
1 зелена чушка
1 глава кромид лук
500 мл хладка вода
олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз по желание
Знаете ли, че грахът е пълен с полезни хранителни вещества? Една топла чиния грахова яхнийка е идеалната храна, която ще ви стопли в променливото време навън и ще ви зареди с енергия.
В тенджера със загрято олио добавете настъргания лук да се запържи, докато омекне. След това прибавете настъргания домат и ситно нарязаната чушка.
Щом сместа се позачерви, прибавете в тигана и граха. Продължете да задушавате всичко, докато грахът омекне. Когато всички съставки са омекнали, добавете 300 мл топла вода, един морков, нарязан на колелца, 1 чаена лъжичка сол и черен пипер на вкус.
Затворете съда с капак и оставяме граха да се вари 30-40 минути от момента, в който заври.
Преди самия край на готвенето може да добавите нарязан магданоз по желание.