За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Готварски уроци: Как се прави перфектният пухкав и сочен огретен с тиквички и сирене?
Готварски уроци: Как се прави перфектният пухкав и сочен огретен с тиквички и сирене?

12 Май 2016
169402
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Обелете тиквичките, а след това ги настържете на по-едро ренде. Сложете им сол и ги оставете да се отцедят.
2. Оставете ги да се отцеждат около 10 минути, а след това ги изстискайте добре с ръце и ги поставете в дълбок съд.
3. Разбийте яйцата с олиото, сиренето, сметаната, брашното, галетата, малко сол и сода бикарбонат, и добавете сместа в тиквичките.
4. Намажете тавичката с олио и я поръсете с малко брашно, а след това изсипете вътре сместа с тиквичките.
5. Предварително загрейте фурната на 200 градуса и печете около 20-30 минути или докато огретенът стане златисто-жълт на цвят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари