В дълбок тиган загрейте олиото на силен огън.
За да направите сместа за толумбичките, загрейте водата в друга тенджера. Добавете вътре маслото. Оставете го да се разтопи. Добавете брашното и солта. Разбъркайте врящата смес. След това намалете котлона и продължете да разбърквате непрекъснато и енергично, за да не загори тестото и да не се образуват бучки.
Сместа трябва да се сгъсти. Отстранете от огъня. Добавете едно по едно яйцата и разбъркайте с миксер, докато се поемат.
Напълнете кухненски шприц със сместа. Внимателно оформете ивици тесто в загрятото олио. Пържете ги по няколко минути от двете страни и ги извадете с решетъчна лъжица.
Отцедете толумбичките върху домакинска хартия, след което ги поръсете обилно с пудра захар, по желание овкусена с канела.