Готварски уроци: Как се правят шоколадови еклери като за изложба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Готварски уроци: Как се правят шоколадови еклери като за изложба
Готварски уроци: Как се правят шоколадови еклери като за изложба
admin
Добавена от: admin
19687
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 мл прясно мляко
100 гр. масло
150 гр. брашно + щипка сол
4 големи яйца
1 ванилова захар
Крем:
700 мл прясно мляко
9 супени лъжици захар
2 пудинга с вкус на шоколад
50 гр. шоколад
150 гр. масло
Крем 2 (може и да го пропуснете):
1 пакетче суха сметана за разбиване
Глазура:
50 гр. шоколад
2 супени лъжици масло

В млякото разтворете маслото, ванилията и солта. Когато млякото заври, намалете температурата и изсипете наведнъж брашното. Бързо разбъркайте с дървена лъжица на слаб огън. Бъркайте, докато получите компактна смес и тестото започне да се отделя от стените на съда. След това го дръпнете настрана. Оставете тестото малко да се поохлади, но не напълно - трябва да бъде топло. Тогава добавете 1 яйце и добре разбийте. Щом яйцето се поеме напълно, прибавете второ и отново разбийте с миксер (много е важно яйцата да се добавят едно по едно). 
В началото, докато се добавят яйцата, сместа ще бъде ронлива, но така трябва да бъде. Когато добавите и последното яйце, цялата смес ще стане компактна и лъскава.

Постелете тавичката с хартия за печене и с шприц оформете малки кръгли формички от сместа. Ако нямате шприц, може да използвате и малка лъжичка. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете 20 мин. Докато се пекат еклерите, фурната не трябва да се отваря.

Докато са все още горещи, отрежете върховете на еклерите. Отрязаните върхове потопете в разтопен шоколад или ги поръсете с пудра захар.

За крема: 
Смесете двата пудинга със захарта и ги сварете във врящото мляко. В горещия пудинг веднага добавете шоколада и маслото, и разбъркайте, докато се разтопят. Сместа покрийте с найлонова фолио, за да не хване коричка, и я оставете да се охлади. 
Изпечените и охладени еклери напълнете с крема, предварително добре разбит, с помощта на шприц. На дъното на еклерите първо сложете от шоколадовия пудинг, а върху него - от разбитата според указанията на опаковката сметана. 
Отгоре похлупете еклерите с предварително отрязаните капачета и ги залейте с шоколад. 
Кремът може да се направи и с пудинг ванилия, но тогава прибавете към него бял шоколад. 
От тази смес се получават 20 еклера.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft