1. Натрошете маята, добавете 50 мл хладка вода, малко захар, разбъркайте и оставете сместа да престои 10 минути, докато маята шупне. Изсипете брашното върху плота, направете кладенче в средата, добавете солта, останалата вода, мазнината и шупналата мая, след което започнете да месите, докато получите еластично, хомогенно тесто. Покрийте го с памучна кърпа и го оставете да престои 90 минути, докато нарастне поне двойно. Премесете втасалото тесто и го разделете на осем еднакви топки.
2. Разточете всяка топкавърху набрашнен плот на правоъгълна кора, намажете с олио/зехтин и съединете правоъгълниците два по два, така че да получите 4 двуслойни правоъгълника от тестото.
3. Навийте всеки правоъгълник на стегнато руло по дължина.
4. Две от рулата нарежете на по-малки рулца с еднаква дължина, и другите две - на триъгълници (както е на снимката).
Сложете рулцата под формата на кръг в средата на кръгла намазнена добре тава, след което около тях подредете триъгълниците, така че да изпълнят тавата.
Намажете тестото с мазнина, поръсете със сол и печете в продължение на 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпечената погача оставете да се охлади и сервирайте.