Готвачите са ужасени от този навик на домакините: не правете това с дафиновия лист, опасно е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Готвачите са ужасени от този навик на домакините: не правете това с дафиновия лист, опасно е!
8609
Снимков материал: pixabay.com
Готвачите са ужасени от този навик на домакините: не правете това с дафиновия лист, опасно е!

Ароматният дафинов лист придава на горещите ястия лека пикантност. Само че в 99% от случаите ароматизиращата добавка разваля храната, тъй като домакините рядко я използват правилно.

Главният готвач Антон Салников сподели в интервю своите наблюдения, че домакините понякога не знаят мярката. Съставът на дафиновия лист включва токсични вещества, които могат да доведат до отравяне . Определено не си струва да прекалявате с подправките постоянно.

дафинов лист

„Трябва да сложите дафиновия лист в самия край на готвенето само за 2-3 минути. И, ако е възможно, по-добре е да купувате пресни. Дръжте го в тенджерата (или тигана) за 5-7 минути и след това го извадете, за да не пуска горчивина”, сподели експертът.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft