Шоколадовата дъга е един от любимите десерти на най-младите, но заради лекотата, с която се прави, от днес ще бъде и любимия ви десерт.
Този десерт може да се приготвя за след обяд, кафе, за рожден ден или да го подарим на приятели, които са любители на леките торти.
Необходимо ви е:
200гр. шоколад за всеки цвят
700мл. подсладено кондензирано мляко (за торта с 6 цвята)
Няколко капки есенция от ванилия
Хранителни оцветители
Приготвяне:
Нарежете белия шоколад, добавете около 110мл.
Кондензираното мляко се купува във всички големи магазини, или можете да си го направите сами по тази рецепта.
Прибавете един цвят в шоколада и млякото, малко ванилия и разбъркайте добре.
Един дълбок калъп и увийте с алуминиево фолио, така че да поставете шоколадовата смес в него.
Процедурата повтаряйте толкова пъти, колкото цветове искате да има тортата, просто изчакайте предишния слой да се втвърди.
Когато приключите, поставете калъпа в хладилника за няколко минути, а след това извадете дъгата с фолиото.
Внимателно отстранете и нарежете парчетата. Вижте и видеото най-долу: