Независимо дали са под формата на печено, в гирос, във вкусен сос с паста или картофено пюре, може би дори здравословната версия с ориз - пилешките гърди са обяд, с който просто не може да сбъркате.
По-долу можете да видите рецептата за т.е. пиле хаселбек , прочуто по цял свят заради невероятната му сочност. Приготвянето на този деликатес няма да ви отнеме повече от 15 минути, основната работа върши фурната, а на вас остава да се насладите на невероятния вкус. Ето как да си приготвите невероятно сочните Пилешки гърди със спанак и сирене :
Пиле Хаселбек
Необходими съставки:
- Пилешки гърди, две половини;
- 50 г пресен спанак;
- 50 г сирене рикота;
- 100 г настъргана гауда;
- Сол, черен пипер, чесън на прах;
- Зехтин.
Приготвяне:
1.
2. Нарежете прорези на около инч един от друг (приблизително 2 - 2,5 см) по цялата половина на пилешките гърди, като внимавате да не прорежете цялото месо. За да улесните разрязването на пилето, можете да го поставите между две дървени дръжки и да режете, докато ножът докосне дръжката, оставяйки дъното на пилето непокътнато.
3. Подредете нарязаното пиле върху тавичка, застлана с хартия за печене, и добавете сместа от рикота и спанак във всеки улей.
4. Намазват се със зехтин, покриват се обилно с настърган кашкавал (гауда) и се пекат около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
5. Сервирайте топло с любимата гарнитура.