Днес ще ви споделя една рецепта за леки, ароматни и хрупкави курабийки, които се приготвят само за 20 минути, включително печене!
СЪСТАВКИ:
• яйце - 1 бр.
• захар - 100 г
• щипка сол
• ванилин - 1,5 г
• растително масло 100 мл
• бакпулвер - 1 ч.л.
• брашно - 200 г
КАК СЕ ПРИГОТВЯТ:
Вземете купа, счупете в нея 1 яйце, добавете 100 г захар, малка щипка сол, за предпочитане малко ванилин и 100 мл растително масло. С помощта на вилица разбъркайте старателно до гладкост.
В отделна купа смесете 200 гр.
Не добавяйте повече брашно!
Подгответе лист за печене, постлан с пергамент или незалепваща подложка. Отделете малки части от тестото, оформете топки, оваляйте едната страна в захар, поставете върху хартия за печене и притиснете леко. Повторете с останалото тесто.
С помощта на бисквитен пръстен направете полудъги на повърхността. Това е проста и креативна декорация!
Можете също така да опитате различни модели според вашия вкус.
Поставете сладките във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 10-15 минути. Времето може да варира в зависимост от размера на курабийките.
Моите бяха готови за 15 минути и бяха с диаметър 6,5 см.
Оставете ги да се охладят малко и ви покани на чаено парти.
Тези курабийки са идеални за детски закуски в училище или като лакомство на работа