Много бързи и вкусни кифлички с ароматна плънка. Намерих рецептата в стара готварска книга, като направих много малки промени. С голямо удоволствие приготвям тези малки "рулца", а децата и приятелите ми много ги харесват. Още отначало е по-добре да си приготвите двойна доза от продуктите, защото кифличките са страшно вкусни и ще ги нападнете още от тавата! Ето необходимите продукти за моите Екстра вкусни рогчета с шунка и кашкавал :
Екстра вкусни рогчета с шунка и кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 гр. прясно сирене (аз използвам гранулирано прясно сирене)
- 8 с.
ЗА ПЪЛНЕЖА:
- 200 г настърган кашкавал
- 150 г шунка, нарязана на лентички, кубчета или настъргана
И още:
- малко пълномаслено мляко за намазване
ПРОЦЕДУРА:
Ако разполагате с миксер, просто сложете всички изброени съставки в дълбоката купа и включете миксера, за да смесите съставките. Разбърква се само за няколко минути. Ако месите на ръка, също месете само няколко минути, докато получите фино, компактно тесто.
Това тесто не трябва да се оставя да втасва, защото не съдържа мая, затова го изтръскайте върху леко набрашнена работна повърхност и с точилка разточете кора с дебелина 3-4 мм.
Нарежете квадрати с размер около 9 см. На квадратите подредете настърган кашкавал и шунка, а по желание може да сложите и доматено пюре или кетчуп, така ще получите вкусни "пица-кифлички".
Навийте ги на рула и леко притиснете краищата. Подредете рогчетата в тава, покрита с хартия за печене, намажете отгоре с прясно мляко, а по желание може да добавите и жълтък.
Също така, ако желаете, можете да поръсите малко сусам или кимион. Така приготвената рогчета се поставят в предварително загрята фурна на 200-220 градуса и се пекат около 10-15 минути.
Настърганото сирене и шунка можете да замените с тънко нарязани резени шунка и кашкавал, като върху тях наредите лист шунка, а върху него лист кашкавал. След това ги навийте на руло.
Да ви е сладко!