1 кг брашно
1 кубче прясна мая
2 яйца
1 чаша захар
1 чаша олио
100 гр. стафиди
1 чаша прясно мляко
настъргана лимонова кора
Маята се захваща с топлото мляко, малко захар и няколко лъжици брашно. Щом шупне, се слага в средата на пресятото брашно, заедно с останалите продукти, и се замесва меко тесто. Меси се, докато тестото започне да пуска мехури (спокойно може да използвате кухненски робот или миксер с приставки за тесто). Оставете тестото да втасва на топло, докато утрои обема си. Когато е готово, разделете го на 6 равни части и всяка разточете на елипса. По желание сложете някаква плънка - мармалад, орехи, локум, шоколад и пр., и навийте на тънки и дълги рула. Сплетете фитилите на две плитки по 3.
Оставете сплетените козунаци отново да втасат около 30 -тина минути.
Преди печене ги намажете с яйце и поръсете със сусам.