Грандиозно палачинково Тирамису - десерт на Боговете! Опиташ ли, повече няма да му сложиш бишкоти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Грандиозно палачинково Тирамису - десерт на Боговете! Опиташ ли, повече няма да му сложиш бишкоти!
Грандиозно палачинково Тирамису - десерт на Боговете! Опиташ ли, повече няма да му сложиш бишкоти!
9558
Източник: trafficnews.bg
Грандиозно палачинково Тирамису - десерт на Боговете! Опиташ ли, повече няма да му сложиш бишкоти!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно сте чували за палачинкова торта - обикновено се касае за купчина от палачинки, между които се редуват слоеве сирена, колбаси и сосове. Днес обаче ще ви покажем нещо много по-различно (и в пъти по-вкусно) - Палачинково Тирамису !

Тирамисуто с палачинки е наистина божествен десерт, който по нищо не отстъпва на своя доста по-известен събрат (с бишкоти) и дори го надминава в много отношения.

Ето и рецептата за невероятната палачинкова торта Тирамису :

Палачинково Тирамису

Продукти:

За палачинките:

3 яйца

300 грама брашно

600 милилитра мляко

50 грама масло

70 грама черен шоколад

3 супени лъжици захар

1 супена лъжица разтворимо кафе

малко сол

За крема:

5 жълтъка

120 грама захар

500 грама сирене маскарпоне

250 милилитра сладка заквасена сметана

1 чаена лъжичка ванилов аромат

палачинкова торта Тирамису

Начин на приготвяне:

1. Смесете яйцата със захарта и добавете солта, кафето, брашното и млякото и разбъркайте отново.

2. Разтопете маслото и шоколада и когато се охладят малко, смесете всичко.

3. Разбийте жълтъците със захарта и ги варете на пара около 15 минути, като разбърквате непрекъснато, след което ги оставете да се охладят.

4. Поставете жълтъците в купа и ги смесете с маскарпонето и ванилията и разбъркайте за кратко, за да се съчетаят съставките.

5. Разбийтете сладката сметана, докато получите бита сметана и я добавете към маскарпонето с жълтъците.

6. Изпечете малко по-дебели палачинки. Сложете лъжица до две от сместа върху всяка палачинка и поставете друга отгоре, докато не свършат съставките.

Намажете страните на тортата с излишния крем. По желание украсете с какао.

палачинково Тирамису

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft