Грахова яхнийка за пости
4 Декември 2013
33739
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете и нарежете на ситно лука, след което го сложете в сгорещеното олио. Добавете нарязаните моркови и задушете заедно с лука до омекване. Разтворете доматеното пюре с 1 ч. ч. вода и го изсипете при лука. Оставете сместа да заври, след което добавете граха, нарязаните едро картофи, черния пипер, кимиона и солта. Долейте още малко гореща вода, колкото да покрие зеленчуците, и оставете ястието да къкри на умерен огън до омекване на картофите. Когато яхнията е почти готова, направете кашичка от брашното и 2 с.л. вода и изсипете на тънка струйка при непрекъснато бъркане към ястието. Изключете котлона, оставете тенджерата върху него за още 2-3 минути (колкото да се сгъсти яхнийката) и дръпнете настрана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари