2 ч. ч. сушен грах (накиснат)
4 банана
1/2 ч. л. сол
2 с. л. палмово масло
1 малка глава лук (нарязан на тънки филийки)
Сварете граха в достатъчно вода да го покрива (около 1 1/2 ч.), докато омекне.
Обелете бананите и ги сложете цели върху граха без да бъркате. Варете още 10 мин. докато бананите омекнат, като прибавите още вода ако е необходимо, за да предпазите граха от залепване.
Междувременно, загрейте палмовото масло в голям тиган. Опържете лука докато стане златисто кафяв. След това като използвате решетъчна лъжица прибавете бананите и граха към лука. Поръсете със сол и продължете да пържите като бъркате постоянно, но внимателно, докато поемат олиото, но и да не се разкашкат съвсем. Сервирайте топло с гарнитура от варен ориз.