Чаят е едно от любимите ни напитки, когато искаме да се стоплим в студеното време
Въпреки това, независимо от това, че мислим, че подготовката му е най-простичкото нещо в света, ние правим грешка.
Ето няколко грешки, които трябва да спрете да правите, за да запазите здравето си в безопасност
1. Избягвайте чай с вкус на цитрусови плодове
Изследванията, проведени върху над 30 вида чай, показват, че цитрусовите чайове имат високо съдържание на олово и алуминий, които са вредни за сърцето, бъбреците и репродуктивната система.
2.
3. Пиете чай твърде топъл
Горещият чай с температура над 70 градуса може да повлияе неблагоприятно на кръвоносните съдове и вдишването на гореща пара може също да причини кървене от носа.
Оптималната температура за пиене на чай е 50 градуса, или след 5-7 минути охлаждане при стайна температура.
4. Правите прекалено силен чай
Ако често пиете прекалено силен и концентриран чай, в костите ще се натрупват големи количества флуорид, което може да доведе до здравословни проблеми.
Гледайте да не пиете повече от 4-5 чаши чай на ден, а торбичте не трябва да престояват повече от 3-4 минути в гореща вода.
5. Пийте чай веднага след хранене
Не забравяйте да изчакате 20 минути след хранене, преди да пиете горещ чай.