Гризини с мак
22 Декември 2011
13322
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 ч. ч. брашно
1 к. ч. олио
1-2 с. л. маково семе
2 ч. л. захар
1 пакeтче суха мая
морска сол за овалване
Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топла вода. Прибавят се захарта и 1 ч. л. брашно, след което се оставя да набъбне.
В брашното се прави кладенче, в което се сипват олиото и маковото семе.
Разбърква се и се добавят маята и 1/2 ч. ч. вода.
Замесва се тесто, което се оставя да втасва.
От втасалото тесто се оформят усукани пръчици, намазват се с олио и се овалват в морска сол.
Гризините се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачервят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари