Грис халва с канела и ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Грис халва с канела и ядки
Грис халва с канела и ядки
admin
Добавена от: admin
59043
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. грис
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
6 ч.ч. вода
настъргана кора на 1 лимон
1 ч.л. канела
1 прах ванилия
1/2 ч.ч. счукани ядки

Запържва се грисът в олиото до златисто, при непрекъснато бъркане, сваля се от огъня и се прибавя захарта като се разбърква и отново се връща на огъня и се налива постепенно водата, отново при непрекъснато бъркане, прибавят се ванилията, канелата и ядките и така до сгъстяване на сместа. Разстила се в широка тава и се оставя да изстине, а може да се насипе и в по-малки формички за пудинг и да се обърне след изстиване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft